שלבי תהליך ייצור השוקולד
השוקולד עובר תהליך ארוך עד להכנתו, כדי ליצר שוקולד משובח נדרש ביצוע מדויק וחומרי גלם טובים, פולי הקקאו איכותיים חשובים מאוד לתהליך.
בתחילת התהליך מנקים את פולי הקקאו, לאחר ניקוי הפולים קולים אותם .
כדי לקבל תוצאה של שוקולד חזק וחרוך קולים את פולי הקקאו בחום גבוה בזמן קצר.
כדי לקבל שוקולד מעודן קולים את פולי הקקאו לזמן רב בחום נמוך.
פולי הקקאו עברו קלייה, הגיע שלב של ניפוי הקליפה במכונת ניפוי.
לאחר הניפוי מגיעים לשלב של טחינת הקקאו, עושים זאת בעזרת נוזל הליקר שעשוי ממוצקי קקאו וחמאת קקאו, תפקידו לעבור את תהליך טחינת הקקאו יחד עם הפולים, לוחצים את התערובת וכתוצאה מכך נוצר מסה של חמאת קקאו מוצקה.
להכנת שוקולד חזק מוספים ליקר שוקולד סוכר לתערובת אחידה, להכנת שוקולד מעודן שוקולד חלב מוסיפים חלב סוכר וליקר.
מוסיפים את חמאת קקאו, התערובת נלחצת במכבש ליצור שכבה יבשה,
בתהליך הלישה נוצרים טעמים כאשר זמן הלישה קובע את הטעם.
בתהליך הטימפרור מקררים ומחממים את השוקולד כדי ליצור ברק ורעש פיצוח בזמן שאוכלים.
בסוף התהליך מעצבים את השוקולד בתבניות בקירור.